De onderstaande workshops verschillen van vorm. Het kan een lezing zijn met verdieping in een bepaald onderwerp (op verzoek). Daarnaast is er Verhaal & Maal, een interactieve workshop in de kas inclusief een bijpassende maaltijd. En er is ook nog de mogelijkheid om een echte kookworksop in mijn keuken te volgen.
De aangeboden onderwerpen variëren. Het is ook mogelijk om op vraag iets te ontwikkelen of in jouw keuken, bijvoorbeeld samen met familie of vrienden, een workshop te organiseren. Daar dit maatwerk is gaat dit altijd in overleg en afstemming.
Op dit moment is het workshop-aanbod vanuit Natuurlijk bij Trix:
“Leren delen om te kunnen vermenigvuldigen”
Jt. Douwstra (1925 - 2009)
Zelf de juiste keuze willen en kunnen maken op voedingsgebied? Weten waarom wel of niet? Met een whiteboardmarker in de hand en een daarbij passend bord neem ik je mee de diepte in. Bij mij aan tafel, onder genot van een goede kop koffie en/of thee met uiteraard iets verantwoords erbij, geef ik een mini-college over een bepaald onderwerp. Dit onderwerp kan zowel uit de hoge hoed van ‘Natuurlijk bij Trix’ komen als op vraag.
Aan tafel is dus niet in praktisch bezig zijn in de keuken maar puur theorie. De huidige kennis en wetenschap van het betreffende onderwerp vertaal ik naar praktische kennis en toepassing in dagelijks leven.
Hiermee deel ik mijn kennis en bronnen over het betreffende onderwerp in de hoop daarmee jouw kennis te vergroten. Want door toename van kennis op voedingsgebied ben je steeds meer in staat de voor jouw juiste keuzes te maken.
Op dit moment worden de volgende colleges aangeboden:
Een serie workshops in de vorm van een gezamenlijke maaltijd en interactieve sessie. Ter bevordering van jouw vitaliteit en meer diversiteit in wat je eet.
Vanuit verschillende invalshoeken je productkennis op voedingsgebied vergroten maakt dat je in staat zult zijn om (andere) keuzes te maken. Anders je boodschappen verzamelen, anders in de keuken èn anders eten. Keuzes die in jouw voordeel kunnen werken en daarmee bijdragen aan het verhogen van jouw vitaliteit.
GRANEN
Leer de zeven granen kennen vanuit verschillende perspectieven. Door vanuit meerdere inzichten granen te leren kennen ben je na het volgen van deze workshop in staat om je eigen mening over dit gewas te vormen. Geen ‘granen-polarisatie’ in zake of ze wel of niet goed zijn maar een aangename kennismaking èn een vergroten van je productkennis op het gebied van dit levensmiddel.
In de kas zullen we op interactieve wijze duiken in de wereld van de diverse soorten granen. Vanuit de anatomie van deze korrels kijken we onder andere naar inhoudsstoffen, ook oorsprong en historie worden belicht naast de groeiwijzen. Uiteraard hoe granen te gebruiken in de dagelijkse gang in je keuken en zullen we de onderlinge verschillen verder belichten.
Middels de gezamenlijke maaltijd, lunch of diner, maak je tevens op smakelijke wijze kennis met het onderwerp.
In de keuken van ‘Natuurlijk bij Trix’ is er een praktisch vervolg op deze workshop. Maar, je kan je ook gerust inschrijven voor ‘koken met granen’ zonder eerst de Verhaal en Maal GRANEN gevolgd te hebben. We gaan in de keuken gezamenlijk de zeven granen bereiden op verschillende manieren en uiteraard ook proeven.
In de huidige keuken is plaats voor vier deelnemers per keer. Dat betekent dat de workshop intensief kan zijn en er veel tijd, ruimte en aandacht voor iedereen persoonlijk mogelijk is. Hiermee hoop ik je te inspireren, de juiste bereidingswijze voor optimale vitaliteit te leren maar je vooral ook regie in eigen keuken te geven met een groter pallet aan ingrediënten. Alle recepten zijn na afloop voor jou.
Voel je je geroepen om aan deze Verhaal & Maal sessie mee toe doen en/of deel te nemen aan de kookworskp “Koken met granen’, dan kan je je nu opgegeven via contactformulier of rechtstreeks een mail sturen naar info@natuurlijkbijtrix.nl. (Deelname is op volgorde van inschrijving èn betaling.)
Trix Douwstra
Kerkweg 3
9494 TC Yde
06-11343450