Een stukje theorie in de praktijk brengen. Dus eerst zal er enige theoretische kennis aangaande het onderwerp worden gedeeld. Daarna zal er in de keuken mee worden gewerkt. De onderwerpen variëren van mijn aanbod tot jouw vraag.
De locatie van de keuken kan verschillen. In de nabije toekomst hoop ik je in mijn eigen keuken te ontvangen, tot die tijd dus altijd wel een geschikte keuken in de buurt.
Op dit moment is het workshop-aanbod vanuit Natuurlijk bij Trix:
“Leren delen om te kunnen vermenigvuldigen”
Jt. Douwstra (1925 - 2009)
Zelf de juiste keuze willen en kunnen maken op voedingsgebied? Weten waarom wel of niet? Met een whiteboardmarker in de hand en een daarbij passend bord neem ik je mee de diepte in. Bij mij aan tafel, onder genot van een goede kop koffie en/of thee met uiteraard iets verantwoords erbij, geef ik een mini-college over een bepaald onderwerp. Dit onderwerp kan zowel uit de hoge hoed van ‘Natuurlijk bij Trix’ komen als op vraag.
Aan tafel is dus niet in praktisch bezig zijn in de keuken maar puur theorie. De huidige kennis en wetenschap van het betreffende onderwerp vertaal ik naar praktische kennis en toepassing in dagelijks leven.
Hiermee deel ik mijn kennis en bronnen over het betreffende onderwerp in de hoop daarmee jouw kennis te vergroten. Want door toename van kennis op voedingsgebied ben je steeds meer in staat de voor jouw juiste keuzes te maken.
Op dit moment worden de volgende colleges aangeboden:
Een serie workshops in de vorm van een gezamenlijke maaltijd en interactieve sessie. Ter bevordering van jouw vitaliteit en meer diversiteit in wat je eet.
Vanuit verschillende invalshoeken je productkennis op voedingsgebied vergroten maakt dat je in staat zult zijn om (andere) keuzes te maken. Anders je boodschappen verzamelen, anders in de keuken èn anders eten. Keuzes die in jouw voordeel kunnen werken en daarmee bijdragen aan het verhogen van jouw vitaliteit.
GRANEN
Leer de zeven granen kennen vanuit verschillende perspectieven. Door vanuit meerdere inzichten granen te leren kennen ben je na het volgen van deze workshop in staat om je eigen mening over dit gewas te vormen.
Geen ‘granen-polarisatie’ in zake of ze wel of niet goed zijn maar een aangename kennismaking èn een vergroten van je productkennis op het gebied van dit levensmiddel.
In de kas, onder de druiven, zullen we op interactieve wijze duiken in de wereld van de diverse soorten granen. Vanuit de anatomie van deze korrels kijken we onder andere naar inhoudsstoffen, ook oorsprong en historie worden belicht naast de groeiwijzen. Uiteraard hoe granen te gebruiken in de dagelijkse gang in je keuken en zullen we de onderlinge verschillen verder belichten.
Middels de gezamenlijke maaltijd, lunch op woensdag of diner op vrijdag, maak je tevens op smakelijke wijze kennis met het onderwerp.
En op een nader te bepalen tijdstip, als de werkkeuken van ‘Natuurlijk bij Trix’ klaar is, zal er een vervolg komen op deze workshop om gezamenlijk met de zeven granen in de keuken aan de slag te gaan.
Voel je je geroepen om aan deze Verhaal & Maal sessie mee toe doen, dan kan je je nu opgegeven via contactformulier of rechtstreeks een mail sturen naar info@natuurlijkbijtrix.nl. (Deelname is op volgorde van inschrijving èn betaling.)
Trix Douwstra
Kerkweg 3
9494 TC Yde
06-11343450