In 1977 kreeg ik de naam Trix van mijn ouders. Het is een kort maar krachtige naam en dat zegt misschien wel iets over mij. Hoewel ik niet zozeer kort ben, kan ik wel krachtig zijn en overkomen.
Al mijn hele leven lang houd ik van het buitenleven en zijn mijn handen zelden zonder modder. Ik kan me geen tijd herinneren dat er geen moestuin in mijn leven was. Tot op heden kun je me daar onder andere vinden. Dit maakt dat ik met de seizoenen mee beweeg, zowel in gemoed als in voeding.
De oogst uit eigen tuin of van elders verwerk ik graag in de keuken. Koken is iets waar ik heel veel van houd. De ingrediënten laten ‘spreken’ geeft uitdaging en verdieping. Iets moois en tevens levenskrachtigs creëren maakt de keuken tot een magische plek.
In de loop van de tijd heb ik een eigen manier ontwikkelt die vooral past en paste bij het levensritme van dat moment. Studie, werk of gezin, alles is medebepalend geweest voor de intensiteit waarmee ik in de tuin of in de keuken sta.
Naarmate onze kinderen ouder werden kwam er meer tijd vrij om mezelf te daarin verder te ontwikkelen, een ander bewustzijn te creëren maar ook om gelijkgezinden te treffen en me te laten onderwijzen in de verschillende aspecten van voeding. Naast me te verdiepen in (kook)boeken, het volgen van workshops, jachtopleiding en lid te zijn van diverse kookclubs ben ik de opleiding Natuurvoedingskunde aan de Kraaybeekerhof Academie gaan volgen. Deze intense driejarig deeltijd opleiding heeft me veel kennis en diepgang gebracht in de wereld van natuur en voeding. Een samensmelting van peilers waar een groot deel van mijn leven op steunt.
Met de opgedane kennis in combinatie met de huidige (levens)ervaring en regelmatige bijscholing, wil ik voor jou een gids zijn op weg naar goede voeding en een tolk, in het verstaan wat dat voor jou zal doen.
Trix Douwstra
Kerkweg 3
9494 TC Yde
06-11343450